Pottenbakken is een oude kunst en ambacht. Door je aandacht te richten en veel te oefenen maak je je het draaien op de schijf eigen en ben je in staat je werkstukken vorm te geven (bekers, kommen, vazen etc.).

Er wordt gewerkt op elektrische schijven. Ook is het binnen de cursus mogelijk potten met de hand op te bouwen of met platen klei te werken. Beginners en gevorderden hebben samen les. De keramiek wordt twee keer gestookt: eenmaal na het draaien en drogen en eenmaal nadat de glazuur is aangebracht. Glazuren en decoreren maken onderdeel uit van de cursus. De oven wordt gestookt op een temperatuur van 1255 graden Celsius. Deze hoge temperatuur maakt het steengoed sterk en waterdicht.

[singlepic id=56 w= h= float=none]

Lestijden en kosten

Per jaar worden er drie cursussen aangeboden: van september tot kerst (±15 keer); van januari tot pasen (±12 keer) en van pasen tot de zomervakantie(±12 keer).

Cursusdagen: maandag- en donderdagavond van 19.45 uur – 22.15 uur, maandag-, dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00 uur – 12.30 uur.

De prijs voor een cursusochtend of -avond is 20,00 euro exclusief materiaalkosten. Cursisten betalen voor een hele cursus. Na een aanbetaling van 50 euro wordt een plaats gereserveerd. Er is plaats voor vijf cursisten. Er kan twee keer worden ingehaald per cursus, mits er plek is. Het is handig om een handdoekje mee te nemen.

Kindercursus: op dinsdag- of donderdagmiddag van 15.30 uur tot 17.00 uur wordt er les gegeven aan kinderen. Op een speelse manier komen hierin draaien, handvormen en decoreren aan de orde.